Brunnsborrning

Välkommen till oss på Borrspecialisten i Stockholm AB. Till oss kan du vända dig när du vill anlita en seriös aktör som utför hela jobbet på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Brunnsborrning och bergsprängning för privatpersoner och företag

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster för att kunna producera anläggningar på ett tryggt och miljömässigt sätt. Detta för att kunna skapa ett långsiktigt värde för dig som privatperson eller företag.

Du kan anlita oss för allt inom bergsborrning och markentreprenad, såsom avancerad borrning, bergsprängning och grundläggning.

Hör av dig till oss för att få en kostnadsfri offert!

Våra tjänster i Stockholm

Brunnsborrning

Det stora antalet energibrunnar vi borrat genom åren har gett oss vetskap om olika bergarter och hur de beter sig. Att känna till detta när man utför en brunnsborrning är väsentligt för ett lyckat slutresultat. Om det är nödvändigt kan vår personal göra en förbesiktning på platsen där brunnen skall anläggas för att vi därefter ska kunna planera borrningen på bästa sätt.

Vi utför brunnsborrning i Stockholms skärgård, innerstad och runtom i hela Stockholms län. Vidare tillhandahåller vi vattenreningsfilter av hög kvalitet som installeras på platser där vattnet har för höga halter av exempelvis järn, mangan och syra. Har du ett behov av en ny pump kan vi givetvis hjälpa dig att hitta den som passar bäst.

När vi påbörjar borrningen värnar vi om att den omkringliggande miljön inte skall ta skada, då vi vill göra ett så litet avtryck på naturen som möjligt. Det åstadkommer vi bland annat genom att enbart använda oss av modern utrustning och ständigt uppdatera oss inom den senaste tekniken.

Bergvärme

För att ta tillvara på all solenergi som finns lagrad nere i berggrunden rekommenderar vi att man skaffar sig en bergvärmepump. Vi installerar bergvärmepumpar löpande genom att vi borrar ett djupt hål rakt ner i berget, även kallad energibrunn. Ett rör placeras i hålet där cirkulerande vätska sänks ner. Vätskan värms därefter upp i berggrunden och för med sig energin upp igen. Slutligen distribueras värmen ut i husets installerade varmvatten- och värmesystem.

En bergvärmepump är fördelaktigt på flera sätt. Dels är det ett miljövänligt alternativ med tanke på den låga driftkostnaden, som inom kort har återbetalat sig själv. Fler fördelar med bergvärme är:

  • Att det är bekvämt och underhållsfritt
  • Är lämpligt att installera även på mindre tomter
  • Kan också användas för att kyla ner ett hem under sommarhalvåret exempelvis

Pålning

Pålning innebär att vi sätter ner pålar av olika slag genom marken och ner till berggrunden. När man använder denna metod skapas en stabil grund för ett husbygge eller annan byggnation.

Oavsett vad du vill bygga på din mark är det viktigt att pålningen utförs på ett korrekt sätt. När du anlitar oss på Borrspecialisten i Stockholm AB kan du känna dig trygg med att vi besitter stor kunskap om allt från design till geoteknik och utförande. Med vår långa erfarenhet får du en konsultation och lösning utifrån krav och geoteknik i ditt aktuella byggprojekt.

pålning-stockholm-borrspecialisterna

Grundläggning

Olika sorters jord har olika egenskaper, och ställer därför varierande krav på grundläggningsmetod när man väl bygger.

Det går att förbereda marken inför grundläggning, och det görs bland annat genom en geoteknisk undersökning av markföhållanden, utsättning och schaktning, grundförstärkning, dränering och utfyllnad samt arbeten rörande installationer och mark.

När ditt hus visar tecken på sättningsskador, som sprickor i väggar eller grundsula och sjunkande golv kan en grundförstärkning vara aktuell. Då är det viktigt att stabilisera om grunden på nytt för att sätta stopp på sättningarna.

Vi injicerar expanderande polygomer som fyller igen dessa tomrum, och återställer ett stabilt underlag.

Har du frågor kring våra tjänster på Borrspecialisten i Stockholm? Hör av dig!