ROT-avdraget

ROT-avdrag vid brunnsborrning

Med hjälp av det så kallade ROT-avdraget kan du som privatperson få avdrag för olika arbeten som utförs i ditt hem eller fritidshus när du anlitar oss på Borrspecialisten i Stockholm AB.

För att avdraget ska vara giltigt krävs det att du bor i bostaden samt att du äger den. Avdraget har varit olika stort genom tiderna, men sedan 2016 får du 30 procent i skattereduktion på arbetet som utförs. Avdraget gäller arbeten som utförs i eller i nära anslutning till din bostad.

Vad gäller för brunnsborrning?

Om du ska gräva och/eller borra en brunn har du rätt till skattereduktion. Kravet är att brunnen och arbetet ligger på tomten där du bor samt att vattnet i den ska ledas till bostaden på tomten.

Det kan röra sig om olika brunnar: såsom vattenbrunnar, energibrunnar och bergvärme. Precis som med avdrag för andra arbeten är ROT-avdraget för brunnsborrning personligt, vilket innebär att du har rätt till en reduktion om 50 000 kronor per år.

Ta hjälp av professionell personal

Brunnsborrning kräver kompetens inom området och är därför inget du bör göra själv. Genom att kontakta oss på Borrspecialisten i Stockholm AB får du istället hjälp av professionella och kunniga arbetare inom området. Skicka en intresseanmälan om vilket arbete du önskar få utfört så kan du få mer information om hur det går till.